Förenkla din vardag med AM körkort i Skåne

Ta AM körkort i skåne för friheten

Är du trött på att cykla, vänta på bussen eller behöva ”tigga skjuts” och vill hellre ha friheten att själv köra dit du vill? Låt oss hjälpa dig att förverkliga det! Vi erbjuder effektiv utbildning, innehållande alla delar du behöver, för att du enkelt ska kunna ta ditt AM körkort i Skåne.

Vad är AM körkort?

AM körkort ger dig behörighet att köra moped klass I (EU moped), moped klass II, traktor A (gjorda för hastighet på max 40 km/h) och motorredskap klass II (gjorda för hastighet på max 30 km/h). För att ta AM körkort i Skåne ska du fyllt 15 år men för att börja övningsköra krävs det endast att du fyllt 14 år och 9 månader samt ett körkortstillstånd.

Utbildning för AM körkort i skåne

För att kunna påbörja din utbildning för AM körkort, är ett giltigt körkortstillstånd ett krav. Det ansöker du enkelt om via Transportstyrelsens webbsida.

Vid anmälan/inskrivning får du tillgång till ditt digitala teorimaterial och där kan du plugga så mycket som möjligt innan kursen startar. Med hjälp av det blir du väl förberedd inför din utbildning av AM körkort. Utbildningen består av minst 8 timmar teori och 5 timmar praktisk träning/körning.

Den praktiska delen av AM körkortet fördelar man mellan manöver-, landsvägs- & stadskörning:

  • Under manöverkörningen lär du dig hur man hanterar mopeden på rätt sätt och får lära dig mer om mopedens olika funktioner.
  • Under landsvägs- & stadskörningen är det dags att omsätta teorin och manöverfärdigheterna till praktik i trafiken.

När du har klarat hela utbildningen kan du få ditt AM körkort. Det finns en färdig plan, som ska följas för att kunna få sitt AM körkort. Att övningsköra privat är inte tillåtet, utan du måste köra med en lärare på körskolan.

Kontakta oss för att ta ditt AM körkort i skåne

Kontakta oss för mer information om hur du tar ditt AM körkort i Skåne. Vi hjälper dig med hela utbildningen från start till slut med både teorin och de praktiska delarna. Tveka inte att ta kontakt med oss på mail eller telefon redan idag så hjälper vi dig och svarar på dina frågor.

 

Obs! Det är viktigt att du har läst på teorin och har god koll på trafikregler innan du börjar den praktiska delen.

När du är klar med teorin och körningen är nästa steg kunskapsprovet. Det genomför du hos någon av Trafikverkets förarprovskontor.

Utbildningar

Läs mer om våra utbildningar och vad du kan lära dig hos oss på Tettes MC-skola i Ystad.

Facebook

Följ oss på Facebook, vi uppdaterar sidan regelbundet

Tetterundan

Tetterundan är ett återkommande årligt event som sker med Tettes MC-skola